web analytics

Campagne

In gesprek met Marieke van Groen Links

In gesprek met Marieke van Groen Links

De campagne voor het referendum is begonnen, en de eerste campagnedag met D66 Nieuwegein zit er alweer op. Gisteren gingen we in gesprek met bezoekers van City Plaza. Veel goede gesprekken gevoerd, en het viel ons op dat veel mensen toch open stonden voor onze boodschap, en vaak ook wel overwogen om (voor) te gaan stemmen. Hoeveel dat ook echt gaan doen moet nog blijken, natuurlijk.

Belangrijke redenen om voor te stemmen waren solidariteit met Oekraïne en vrije handel. Tegenstemmers noemden corruptie (dat soort landen wil je er niet bij hebben), ver-van-mijn-bed (zorg liever voor de mensen hier en bemoei je niet met Turkije, Syrië of Oekraïne), lidmaatschap van de EU (ze zeggen wel dat het niet over lidmaatschap gaat, maar we weten natuurlijk wel beter), of het feit dat ze op een andere partij stemmen (ik ben tegen want ik stem PVV, ik stem SP dus dan weet je het wel).

Over Rusland en Poetin heb ik niet zoveel mensen gehoord. Turkije (en de deal met de EU) noemden wel veel mensen spontaan.

Een aantal mensen (best veel eigenlijk) wist nog bijna niets over het onderwerp en zij waren heel geïnteresseerd in ons verhaal.

Het was overigens voor veel mensen een lastig onderwerp (ook voor ons!) en maar weinig mensen waren bereid mee te werken aan het invullen van een In-Gesprek-Met formulier.

Volgende week gaan we verder, hopelijk tot dan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *