web analytics
Van Sijpesteijnkade

Van Sijpesteijnkade

Eén van de belangrijkste “slachtoffers” van alle vernieuwing in de binnenstad is de historische Van Sijpesteijnkade. Tot voor kort een fraai oud straatje met mooie panden, een leuk café, en het bij treinreizigers welbekende opschrift En hoe verder hij ging des te langer was zijn terugweg.

Dit alles is aan het verdwijnen. Het huis met het beroemde opschrift (eind september nog door mij gefotografeerd) is al weg, het café en zijn buren volgen binnenkort. Enkele andere panden mogen nog even blijven staan maar zullen uiteindelijk vrijwel zeker ook moeten wijken, Slechts één pand zal blijven staan omdat het een rijksmonument is, dus dat mag Utrecht niet zomaar afbreken.

The Guardian, Van Sijpesteijnkade, Utrecht

Café The Guardian, op de hoek van de Van Sijpesteijnkade, moet zijn deuren sluiten en zal dit voorjaar worden afgebroken.

Van Sijpesteijnkade, Utrecht

Van Sijpesteijnkade.

Van Sijpesteijnkade, Utrecht

Ik leg het verleden als een wissel om. Wrang, in een stad die zo slordig met zijn verleden en zijn erfgoed omgaat als Utrecht.

Protesten tegen sloop Van Sijpesteijnkade, Utrecht

Protesten tegen de sloop zijn er wel, maar er werd niets mee gedaan.

Van Sijpesteijnkade, Utrecht

Hier op de hoek zijn al een paar panden afgebroken, waaronder het bekende huis met opschrift Hoe verder hij ging.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. En hoe verder hij ging | Henk van Kampen - […] Sijpesteijnkade (zie foto), goed zichtbaar voor treinreizigers van en naar Utrecht. Maar helaas, dat huis is er niet meer.…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *